• RIADITEĽSKÉ VOĽNO

            Oznamujeme, že na 23.02.2022, t.j.streda, udeľuje riaditeľka školy našim žiakom 1.-9.ročníka RIADITEĽSKÉ VOĽNO z dôvodu odstávky dodávky elektrickej energie v našej časti obce. Z toho dôvodu nebude v prevádzke ani ŠKD, ŠJ a ani trieda MŠ v budove našej školy na Polgrúni. MŠ Rovňany 618 funguje v ten deň bez obmedzení.

          • Karanténa

            Doba kovidová pokračuje a my sme opäť museli poslať do karantény dve triedy. Konkrétne 2.A, ktorá budú v karanténe do pondelka, t.j. žiaci sa do školy vrátia v utorok 22.02.2022 a žiaci 1.A, ktorých karanténa potrvá do utorka 22.02.2022, ale do školy nastúpia až vo štvrtok 24.02.2022 z dôvodu riaditeľského voľna ohláseného na stredu.

          • Chystáme karneval

            Fašiangy, Turice, Veľká Noc príde...a veruže príde! Ale predtým sa ešte zabavíme! Hoci kvôli kovidu to nebude ako kedysi, ale na náš TRADIČNÝ KARNEVAL nemôžeme zabudnúť! A preto vyzývame všetky deti MŠ a 1.stupňa ZŠ, aby sa spolu s rodičmi pustili do prípravy karnevalových masiek. POZOR! Témou tohtoročného karnevalu bude ZELEŇ. Pripravte si teda masky súvisiace s touto témou, t.j. masky stromov, kvetov, krov, byliniek, ovocia, zeleniny, ale aj hmyzu, ktorý je pre život rastlín dôležitý ako opeľovače. Nech sa naša škola zazelená - veď sme "zelená škola"! A ešte pridávame dôležitý termín: karneval sa uskutoční 25.02.2022, t.j. v piatok pred popolcovou stredou. Veľmi sa tešíme a veríme, že aj vy, pretože hlavnou cenou bude poukaz do wellness v hoteli Bauer v Bílej (ČR) pre víťaznú masku aj s rodinou!!!

          • Zber papiera

            Už od jesene prebiehal na škole zber papiera. Pred pár dňami sme nazbieraný papier odovzdali na ďalšie spracovanie. Touto cestou sa chceme všetkým, ktorí sa do zberu zapojili, veľmi pekne poďakovať! Podarilo sa nám spoločne zozbierať 1514 kg, ktoré sme vymenili za takmer 400 roliek toaletného papiera, čo je pre našu školu naozaj veľká pomoc!!! A čo víťazní zberači? Tu sú ich mená:

            1.miesto získali súrodenci Kotyrovci (3. a 7.roč.), ktorí spoločne priniesli 405,4 kg.

            2.miesto patrí Marekovi Čečotkovi z 3.A, ktorý priniesol 172 kg.

            Tretí najusilovnejší zberač bol Rastislav Kubiš zo 6.A so 158 kg.

            Z tried bola najsnaživejšia 3.A - žiaci z nej spoločne priniesli do školy 419,2 kg.

            Na 2.mieste sa ocitla 7.A s 283,9 kg a tretí sú žiaci 6.A so 166,3 kg.

            Víťazom blahoželáme a všetkým zapojeným ešte raz veľmi pekne ďakujeme!

          • Piataci v karanténe

            Po polročných prázdninách prinášame ďalšiu novinku v podobe zatvorenej triedy z dôvodu karantény. Sú v nej žiaci 5.ročníka ich karanténa potrvá ešte do utorka 08.02.2022. V stredu - 09.02.2022, ak budú v poriadku, sa na nich tešíme opäť v škole. 

          • Spolu múdrejší 3

            Ako iste mnohí viete, naša škola bola úspešná aj v treťom kole schvaľovania žiadostí škôl o zapojenie sa do vzdelávacieho projektu Spolu múdrejší 3, ktorý má pomôcť žiakom objasniť učivo, ktoré z dôvodu dištančného vzdelávania neboli schopní zvládnuť bez problémov. Tieto doučovania sa v našej škole realizujú už od 01.02.2022 pre vybrané skupiny žiakov a projekt potrvá do polovice júna.

    Základná škola s materskou školou Olešná 464