• Vynášanie Moreny

            Vzduch v posledných dňoch je stále suchší a teplejší, posledné zvyšky snehu márne bojujú o svoju záchranu a decká z ŠKD sa rozhodli, že kráľovnú zimy Morenu pošlú dole riekou a otvoria bránu jari a slnečným dňom. Preto 23.03.2022 vyšli von a zo školy vyniesli Morenu, s ktorou sa rozlúčili básničkou, podľa starých zvykov ju podpálili a hodili do rieky. Verme, že chlad už uvoľní cestu pekným dňom, aby sme sa mohli tešiť z nových vôní, chutí a farieb jari a slnečných dní.

          • Výhercovia wellness poukazu

            Určite už mnohí z vás čakáte na vyhodnotenie hlasovania na našej FB stránke o najkrajšiu masku tohtoročného karnevalu. Ako isto viete hlavnou cenou je poukaz do wellness v hoteli Bauer v Bílej v ČR. Máme pre vás milú správu. Náš sponzor sa rozhodol, že nám venuje hneď 2 poukazy a preto môžeme potešiť dve rodiny. Po vyhodnotení hlasovania preto oznamujeme, že víťazmi rodinného poukazu sa stáva Ninka Sučíková z MŠ a Branko Kuric zo ZŠ. Tieto deti spolu so svojimi rodinami si môžu užiť rodinný výlet a 2-hodinový vstup do wellness. Treba však podotknúť, že všetky masky boli skvelé a v hlasovaní získali množstvo hlasov. Všetkým zúčastneným veľmi pekne ďakujeme a výhercom prajeme krásne chvíle s rodinkami! Výhercov budú kontaktovať vyučujúci a dohodnú si s nimi termín odovzdania poukazu.

          • Valentínske srdiečko

            Ešte vo februári sa mnohí naši žiaci 1. aj 2.stupňa zapojili do výtvarnej súťaže vyhlásenej našim CVČ o najkrajšie valentínske srdiečko. Tento týždeň sme uzavreli hlasovanie a vyhlásili víťazov. Na 3.mieste sa umiestnil M.Kramarčik z 8.A, na 2.mieste skončila V.Diacenco z 9.A a víťazom sa stal žiak 4.A triedy - A.Cisárik. Srdečne blahoželáme a chválime všetkých zúčastnených za ich originalitu, kreativitu a ochotu tvoriť!!!

          • Hlasovanie za naj...masku karnevalu

            V piatok 25.02.2022 sme po dlhej dobe zorganizovali karneval pre deti MŠ a 1.stupňa ZŠ. Témou tohtoročného karnevalu bola zeleň a všetko čo s ňou súvisí. Mnohí viete, že sme zapojení v projekte Zelená škola, a preto sme sa rozhodli práve pre túto tému. Ani sme netušili ako úžasne sa s ňou popasujú rodičia našich detí. Bolo naozaj veľmi náročné vybrať spomedzi toľkých krásnych masiek. Nakoniec porota zložená z vyučujúcich a niekoľkých žiakov 2.stupňa ZŠ vybrali tých najlepších a odmenili ich vecnými cenami. Mali sme pripravenú aj jednu špeciálnu cenu o darčekový poukaz do wellness v hoteli Bauer v Bílej v Čechách pre celú rodinu víťaza. Keďže je to netradičná cena, rozhodli sme sa, že aj o víťazovi rozhodneme netradične a to hlasovaním na Facebookovej stránke našej školy. Preto vás chceme povzbudiť, aby ste túto stránku navštívili a svojim lajkom odmenili tých, ktorí si to podľa vás najviac zaslúžia. Čas na hodnotenie máte do 13.03.2022 do 23:59 hod. Ďakujeme za každý jeden lajk, ktorý bude odmenou pre naše šikovné decká a ich rodičov!

          • Valentínska pošta a srdiečka

            Určite každého poteší milé slovo, pohladenie, objatie, alebo list. Aj na našej škole sme 17.02.2022 rozdávali radosť v podobe valentínských srdiečok, ktoré sme si tajne napísali a pomocou valentínskych poštárok z 8.A každé našlo svojho adresáta. Okrem toho si žiaci 1.stupňa vyrobili svoje valentínske srdiečka, ktoré nám zdobia priestory hlavnej chodby.

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

            Oznamujeme, že na 23.02.2022, t.j.streda, udeľuje riaditeľka školy našim žiakom 1.-9.ročníka RIADITEĽSKÉ VOĽNO z dôvodu odstávky dodávky elektrickej energie v našej časti obce. Z toho dôvodu nebude v prevádzke ani ŠKD, ŠJ a ani trieda MŠ v budove našej školy na Polgrúni. MŠ Rovňany 618 funguje v ten deň bez obmedzení.

          • Karanténa

            Doba kovidová pokračuje a my sme opäť museli poslať do karantény dve triedy. Konkrétne 2.A, ktorá budú v karanténe do pondelka, t.j. žiaci sa do školy vrátia v utorok 22.02.2022 a žiaci 1.A, ktorých karanténa potrvá do utorka 22.02.2022, ale do školy nastúpia až vo štvrtok 24.02.2022 z dôvodu riaditeľského voľna ohláseného na stredu.

          • Chystáme karneval

            Fašiangy, Turice, Veľká Noc príde...a veruže príde! Ale predtým sa ešte zabavíme! Hoci kvôli kovidu to nebude ako kedysi, ale na náš TRADIČNÝ KARNEVAL nemôžeme zabudnúť! A preto vyzývame všetky deti MŠ a 1.stupňa ZŠ, aby sa spolu s rodičmi pustili do prípravy karnevalových masiek. POZOR! Témou tohtoročného karnevalu bude ZELEŇ. Pripravte si teda masky súvisiace s touto témou, t.j. masky stromov, kvetov, krov, byliniek, ovocia, zeleniny, ale aj hmyzu, ktorý je pre život rastlín dôležitý ako opeľovače. Nech sa naša škola zazelená - veď sme "zelená škola"! A ešte pridávame dôležitý termín: karneval sa uskutoční 25.02.2022, t.j. v piatok pred popolcovou stredou. Veľmi sa tešíme a veríme, že aj vy, pretože hlavnou cenou bude poukaz do wellness v hoteli Bauer v Bílej (ČR) pre víťaznú masku aj s rodinou!!!

          • Zber papiera

            Už od jesene prebiehal na škole zber papiera. Pred pár dňami sme nazbieraný papier odovzdali na ďalšie spracovanie. Touto cestou sa chceme všetkým, ktorí sa do zberu zapojili, veľmi pekne poďakovať! Podarilo sa nám spoločne zozbierať 1514 kg, ktoré sme vymenili za takmer 400 roliek toaletného papiera, čo je pre našu školu naozaj veľká pomoc!!! A čo víťazní zberači? Tu sú ich mená:

            1.miesto získali súrodenci Kotyrovci (3. a 7.roč.), ktorí spoločne priniesli 405,4 kg.

            2.miesto patrí Marekovi Čečotkovi z 3.A, ktorý priniesol 172 kg.

            Tretí najusilovnejší zberač bol Rastislav Kubiš zo 6.A so 158 kg.

            Z tried bola najsnaživejšia 3.A - žiaci z nej spoločne priniesli do školy 419,2 kg.

            Na 2.mieste sa ocitla 7.A s 283,9 kg a tretí sú žiaci 6.A so 166,3 kg.

            Víťazom blahoželáme a všetkým zapojeným ešte raz veľmi pekne ďakujeme!

          • Piataci v karanténe

            Po polročných prázdninách prinášame ďalšiu novinku v podobe zatvorenej triedy z dôvodu karantény. Sú v nej žiaci 5.ročníka ich karanténa potrvá ešte do utorka 08.02.2022. V stredu - 09.02.2022, ak budú v poriadku, sa na nich tešíme opäť v škole. 

          • Spolu múdrejší 3

            Ako iste mnohí viete, naša škola bola úspešná aj v treťom kole schvaľovania žiadostí škôl o zapojenie sa do vzdelávacieho projektu Spolu múdrejší 3, ktorý má pomôcť žiakom objasniť učivo, ktoré z dôvodu dištančného vzdelávania neboli schopní zvládnuť bez problémov. Tieto doučovania sa v našej škole realizujú už od 01.02.2022 pre vybrané skupiny žiakov a projekt potrvá do polovice júna.

          • Hromadná karanténa

            Touto cestou oznamujeme žiakom 2., 4., 5., 6., a 8.triedy, že od štvrtka 27.01.2022 pre nich začína karanténa z dôvodu kontaktu s pozitívnou osobou. Táto karanténa v súčasnosti trvá 5 dní. Po návrate z karantény - v utorok 01.02.2022 - (ukončenej negatívnym testom) je nutné mať 5 nasledujúcich dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom. U žiakov je ho možné nahradiť rúškom. 

            Od 25.01.2022 je v platnosti upravený Školský semafor, kde môžete nájsť všetky potrebné informácie o postupe pri pozitivite žiaka, úzkom kontakte s pozitívnym a o karanténe:

            Skolsky_semafor_-_25.01.2022.pdf

            ​​​​​​​Zároveň v sekcii "Žiaci a rodičia", v časti "Dokumenty na stiahnutie" si budete môcť stiahnuť aktualizované tlačivá "Vyhlásení o bezpríznakovosti" a "Výnimky z karantény" od 25.01.2022.

          • Oznam pre 7.A

            Týmto oznamujeme žiakom 7.A a ich rodičom, že z dôvodu opakovaného výskytu pozitívnych prípadov koronavírusu prechádzajú všetci žiaci triedy od utorka 25.01.2022 na dištančnú formu vyučovania, t.j. ostávajú doma a učia sa online do konca týždňa.

          • 3.A v karanténe

            Od pondelka 24.01.2022 bude v našej škole opäť menej žiakov. V karanténe ostávajú už aj žiaci 3.A triedy. Ich karanténa potrvá do 31.01.2022. Do školy opäť nastúpia v utorok 01.02.2022. Chorým prajeme skoré uzdravenie a ostatným pevné zdravie!!!

Základná škola s materskou školou Olešná 464