• LAMPIÓNOVÝ SPRIEVOD

            V prípade priaznivého počasia vás všetkých srdečne pozývame na lampiónový sprievod, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 11.11.2021. Akcia začne o 16:00 hod. pred budovou školy prehliadkou svietidiel :-), po ktorej bude nasledovať samotná prechádzka. Pozvaní sú všetci - od najmladších po tých najstarších, od najmenších po tých najväčších - všetky deti MŠ, žiaci ZŠ, ale aj ich súrodenci, rodičia a starí rodičia, ktorí chcú využiť možno jeden z posledných jesenných dní na večernú prechádzku pri romantickej atmosfére svietiacich lampášikov, lampiónov a iných svetielok, ktoré si so sebou samozrejme treba priniesť. Tešíme sa, že niektorí využijete aj svoju fantáziu a prekvapíte nás vlastnou tvorbou. Kto však nemá tvorivého ducha, kľudne môže priniesť aj to, čo nájde doma. 

          • November v škole

            Po niekoľkých dňoch voľna sme sa 02.11.2021 opäť vrátili do školy a vstúpili sme už do tretieho mesiaca šk.roka 2021/2022. A čo nám prinesie? Ešte v októbri sa naši šiestaci zapojili do projektu "Viem čo zjem", ktorý je zameraný na potraviny a budú na ňom pracovať až do decembra. Spoločne sa budeme pripravovať na Deň boja proti AIDS a zrealizujeme niekoľko aktivít zameraných aj na prevenciu proti fajčeniu. Tento mesiac nás čaká aj hodnotiaca pedagogická rada, na ktorej zistíme, ako sme pracovali počas prvého štvrťroka. Ešte stále trvá zber papiera, s najväčšou pravdepodobnosťou ho ukončíme do 15.11.2021, tak ak ste ešte doma našli nejaké zabudnuté papiere, treba ich priniesť do školy - odmeny pre najšikovnejšich zberačov sa určite nájdu aj tento rok. V rámci projektu Zelená škola nás ešte pred zimou čaká zazimovanie kríkov a rastlín a keďže nám už boli dodané vyvýšené záhony, tak ich ešte plánujeme založiť. Všetky vonkajšie aktivity však závisia od počasia. V rámci CVČ sme v októbri nestihli Lampiónový sprievod, Šarkaniádu a ani tradičné Hýb sa, tak uvidíme, či bude november k našim plánom zhovievavejší. Držme si spoločne palce, aby nás covid opäť nevyhnal zo školy do domácej karantény.

          • Riaditeľské voľno

            Milí rodičia a žiaci! Touto cestou vás chceme informovať o tom, že z dôvodu vysokej chorobnosti a pozitivity nielen žiakov, ale aj učiteľov v našej škole sa riaditeľka školy rozhodla udeliť žiakom 1.-9.ročníka riaditeľské voľno v čase od pondelka 25.10.2021 do stredy 27.10.2021, to znamená, že nebude prebiehať ani dištančné vyučovanie. V dňoch 28.10.-29.10.2021 sú jesenné prázdniny a v pondelok 01.11.2021 je deň pracovného pokoja - Sviatok všetkých svätých. Do školy sa teda spoločne vrátime až v utorok 02.11.2021. V čase neprítomnosti žiakov a zamestnancov bude prebiehať dezinfekcia priestorov. Pevne veríme, že voľné dni využijete na zotavenie a po prázdninách sa spoločne vrátime v plnom zdraví naspäť do školy.

          • Ďalšia karanténa

            Na škole sa nám strhla lavína pozitívnych prípadov koronavírusu a jednotlivé triedy sa postupne zatvárajú. Od zajtra, t.j. od piatka 22.10.2021 nastupuje na dištančné vzdelávanie aj 7.A. Na prezenčnom vzdelávaní nám teda ostávajú už len 3 triedy - štvrtáci, šiestaci a deviataci, ktorí sa nám už vrátili z karantény.

          • Ďalšie triedy idú do karantény

            Tak ako sme sa tešili, že zatiaľ sa nám darí ustáť nástup žiakov do školy, situácia nás dobehla a v tieto dni sa akosi roztrhlo vrece s prípadmi výskytu koronavírusu na našej škole. Po uzatvorení 1. a 2.ročníka idú do karantény od stredy 20.10.2021 ďalšie dve triedy - 5.A a 8.A. Veríme, že týchto prípadov bude čo najmenej a ak sa nejaké vyskytnú, aby sila ochorenia nebola veľká a mohli sme sa čo najskôr vrátiť k bežnému režimu.

          • Uzatvorenie ďalších tried

            Od pondelka 18.10.2021 sa v našej škole uzatvárajú ďalšie triedy z dôvodu výskytu koronavírusu. Jedná sa o triedy 1.A a 2.A. Žiaci sa počas tejto 10-dňovej karantény budú vyučovať dištančne. Zároveň vás upozorňujeme na aktualizovaný semafor pre školy, kde je dôležitá zmena v dochádzke žiakov - v prípade, ak žiak má pozitívny výsledok samotestu, žiaci danej triedy naďalej chodia do školy, kým žiak nebude mať ochorenie potvrdené pozitívnym PCR testom. Zároveň tam nájdete informáciu o tom, že rodič môže ospravedlniť 5 po sebe idúcich vyučovacích dní absencie žiaka z dôvodu ochorenia. U detí v povinnej predškolskej dochádzke sa jedná o 7 po sebe idúcich dní.

            Školský semafor aktualizovaný 15.10.2021:

             

            https://www.minedu.sk/data/att/21024.pdf

             

          • Oznam o uzatvorení triedy

            Oznamujeme vám, že od piatka 15.10.2021 je uzatvorená trieda 9.A z dôvodu karantény. V prípade uzatvorenia triedy z dôvodu výskytu pozitivity žiaka sa karanténa počíta od dňa posledného kontaktu s pozitívnym a jej dĺžka závisí od ďalšieho postupu žiakov a ich zákonných zástupcov:

            -v prípade, že sa žiaci rozhodnú pre PCR test, ktorý sa vykonáva na 5.deň od posledného kontaktu a testy preukážu negativitu, môže sa trieda vrátiť do školy na 7.deň karantény,

            -ak sa však žiaci odmietnu pretestovať PCR, ostávajú v karanténe 10 dní a na 11.deň sa vrátia do školy v prípade bezpríznakovosti žiakov.

          • Výstava jesenných plodov

            V týždni od 11.10. do 15.10.2021 si na škole pripomíname Týždeň zdravých jedál. Preto chceme viac dbať o to, aké poklady si do školy prinášame v desiatových boxoch a čo obedujeme v našej školskej jedálni. Zároveň by sme si chceli v priestoroch hlavnej chodby nainštalovať výstavku jesenných plodov - všetkého, čo nám túto jeseň narástlo v našich záhradách. Preto by sme boli radi, keby deti v tomto týždni (najneskôr do štvrtku 14.10.) priniesli do školy ukážky zdravých plodov zeleniny a ovocia, ktoré našli v záhrade, alebo v okolí svojho domu, prípadne cestou do školy. Samozrejme uvítame aj plody, ktoré môžu nájsť vo voľnej prírode a tiež nám prinášajú prospech alebo potešenie - plody šípky, orechy.... Už teraz sa tešíme, že si do školy prinesieme kúsok jesennej nálady a zdravia.

          • Prosba o spoluprácu

            Milí rodičia a priatelia školy! Touto cestou by sme vás chceli veľmi pekne poprosiť o pomoc pri príprave našej školskej záhrady na zimu. V prípade, že máte možnosť poskytnúť nám čečinu, alebo piliny na zakrytie byliniek, stromčekov, kríkov a trvaliek na našom školskom pozemku, boli by sme vám veľmi vďační. Pre nás je dosť náročné ich zabezpečiť počas vyučovania so žiakmi. V prípade, že máte možnosť nám čečinu a piliny poskytnúť, prineste nám ich do školy a môžete ich odložiť v blízkosti bylinkovej záhradky, prípadne kompostéra pri šatniach športovcov, odkiaľ si ich so žiakmi vezmeme a použijeme pri prípravných prácach na zimu. Za vašu ústretovosť a pomoc vám už vopred ďakujeme!

          • Októbrové info a plánované aktivity

            Prvý školský mesiac máme za sebou a tešíme sa na to, čo nám prinesie október. Máme pre vás zopár aktuálnych informácií. Od pondelka 04.10. nie sú žiaci povinní nosiť rúška (ale samozrejme, že môžu) v uzatvorenom priestore vlastnej triedy. Pri pohybe po chodbách a školskej jedálni sú aj naďalej rúška povinné. Zároveň od pondelka 04.10. začínajú na škole pracovať záujmové útvary, tzv.krúžky. Prosíme rodičov, ktorí si ešte neboli prevziať ďalšiu sadu samotestov, aby tak urobili  a zároveň podpísali u triedneho učiteľa preberací protokol. Zber papiera bude realizovaný až koncom októbra, takže dovtedy máte čas ešte nejaký nazbierať a v prípade, že ho doma nechcete skladovať, môžete nám ho už priniesť. V týždni od 11.10. do 15.10. bude na škole prebiehať Týždeň zdravých jedál, do ktorého sa samozrejme zapojí aj naša školská jedáleň. Na konci októbra nás čakajú prvé tohtoročné prázdniny - od 28.10. do 29.10., pričom 01.11. je aj sviatok, takže nástup do školy bude až v utorok 02.11.2021. Pred prázdninami (26.10.-27.10.) sme ešte naplánovali Dni ochrany človeka a prírody (tzv.branné). V pláne je aj Zelený deň a Šarkaniáda, ktoré však dátumovo ešte prispôsobíme okolnostiam a počasiu. Veríme, že nám október v škole prinesie množstvo pekných chvíľ a vynahradíme si spolu to, čo sme zameškali počas zatvorenia škôl. 

          • Zber papiera

            Vážení rodičia! S príchodom jesene sa snažíme v našej škole uskutočňovať zber papiera. Nebude tomu inak ani tento školský rok. Preto by sme vás chceli poprosiť, v prípade, že sa vo vašich domovoch nachádza väčšie množstvo papiera a chceli by ste sa ho zbaviť, odložte ho pre náš zber. Starý papier totiž môžeme takto premeniť na toaletný papier, ktorý využijeme na našich školských toaletách. Chceme vás ale poprosiť, aby ste nám papier zatiaľ do školy nenosili, pretože nemáme dostatok skladovacích priestorov. Papier prineste do školy až v čase pristavenia zberného kontajnera. O presnom dátume vás budeme samozrejme včas informovať. Prosíme vás, aby ste nepotrebný papier zviazali špagátom. Zároveň vám pripomíname, že medzi papier nepatrí kartón. V prípade, že sa v balíčku bude kartón nachádzať, do zberu ho nebude možné odovzdať. Ďakujeme za pochopenie a veľmi pekne ďakujeme, že aj takýmto spôsobom podporujete našu školu.

          • Medzinárodná konferencia o školských knižniciach

            Vo štvrtok 09.09.2021 sa v Univerzitnej knižnici v Bratislave uskutočnila 15.medzinárodná konferencia "Školské knižnice ako informačné a kultúrne centrá škôl" pod záštitou MŠVVaŠ SR. Na tejto konferencii vystúpili niektorí hostia s prezentáciou vlastných aktivít, ktoré uskutočňujú vo svojich školských knižniciach. Medzi prezentujúcimi bola aj naša pani učiteľka Mgr. Ivana Pionteková, ktorá na pozvanie hlavnej metodičky pre školské knižnice  - pani Mgr. Rozálie Cenigovej, prezentovala spoluprácu na realizácii aktivít medzi našou školskou knižnicou a CVČ pri našej škole.

          • Samotestovanie na COVID 19

            Vážení rodičia! Touto cestou vás chceme informovať o tom, že sme obdržali samotestovacie sady pre žiakov na ochorenie COVID 19. Je potrebné, aby si tieto testy prevzali samotní rodičia, ktorí zároveň musia u triedneho učiteľa podpísať preberací protokol o prevzatí. Sada obsahuje 5 ks samotestov. Návod na samotestovanie je priložený nižšie. Prosíme vás, aby ste sa individuálne informovali u triedneho učiteľa svojho dieťaťa a dohodli s ním termín prevzatia samotestov.

            Sprievodca_pre_samotestovanie_na_pritomnost_COVID-19(1).pdf

          • Začiatok stavebných prác

            Vážení rodičia, milí naši žiaci a návštevníci školy! Týmto vás chceme upozorniť, že od pondelka (06.09.2021) sa v areáli školy začnú stavebné práce súvisiace s opravou prístupovej cesty do našej školy. Preto vás žiadame o zvýšenú opatrnosť a ohľaduplnosť počas celej doby opravy a výstavby cesty. Zároveň upozorňujeme na to, že vchod do školského areálu od radovej výstavby bude zatvorený a preto je nutné využívať ostatné prístupové cesty, napr. okolo ihriska, popri rieke, alebo od bytoviek. Za pochopenie ďakujeme a veríme, že stavebné práce prebehnú bez problémov a čo najskôr sa budeme môcť tešiť z novej cesty okolo školy.

Základná škola s materskou školou Olešná 464